e55d99b122e7c77fe8d4ee6bf79b6242.png

Freelance İş Fiyatları Nasıl Belirlenmelidir?

Freelance iş fiyatları, değişkenlik gösteren ve birçok kişi tarafından merak edilen bir husustur. Bağımsız uzman olarak çalışanlar, kendi uzmanlıkları ve belirledikleri ücret dahilinde para kazanan kişilerdir. Genel anlamda sosyal haklardan uzak kalınsa da kazanç olarak çok daha fazla ek fayda sağlayan bir çalışma şeklidir. Günün belirli vakitleri dahilinde kendinize çalışma imkanı tanıdığınız gibi istediğiniz zaman bu çalışma şeklinde mola da verebilirsiniz.

Freelance (Bağımsız Uzman) İş Fiyatları Nasıl Belirlenmelidir?

Freelance iş fiyatları,  değişkenlik gösteren ve birçok kişi tarafından merak edilen bir husustur. Bağımsız uzman olarak çalışanlar, kendi uzmanlıkları ve belirledikleri ücret dahilinde para kazanan kişilerdir. Genel anlamda sosyal haklardan uzak kalınsa da kazanç olarak çok daha fazla ek fayda sağlayan bir çalışma şeklidir. Günün belirli vakitleri dahilinde kendinize çalışma imkanı tanıdığınız gibi istediğiniz zaman bu çalışma şeklinde mola da verebilirsiniz.

Bağımsız uzman olmak ve bu ek faydalardan yararlanmak son zamanlarda çok daha fazla ilgi duyulan bir alan haline geldi. Belirli firmaların ya da şirketlerin bünyesinde, kısıtlı zaman dilimlerinde çalışmak istemeyen insanlar esnek çalışma modeli ile bağımsız profesyonel olarak çalışmayı tercih ediyorlar. Bu çalışma modeli sonrasında yeni iş olanakları da doğmuş ve Coworking gibi çalışma alanları üretilmiştir.

Freelance İş Fiyatları Belirleme

Freelance iş fiyatları (bağımsız uzman iş fiyatları) değişkenlik gösteren ve sizlerin uzmanlık durumunuza göre nitelendirilen bir ücretlendirmedir. Yapmış olduğunuz işe göre kurum tarafından bir fiyat teklif edilir ve bu fiyat teklifi size uygunsa çalışmaya başlarsınız. Kurum tarafından belirlenen bu fiyatlar aşağıdaki seçeneklere göre şekil alır:

 

  • Deneyim Seviyesi

Freelance iş fiyatları (bağımsız uzman iş fiyatları) dahilinde belirleyici bir niteliğe sahip olan deneyim seviyesi, kurum tarafından fazlasıyla dikkat edilen bir unsurdur. Deneyim seviyesi sizi diğer bağımsız uzmanlardan ayıran ana etkendir. İşe yeni başlayan bir bağımsız uzman ile 2-3 senelik bir deneyime sahip bağımsız uzman arasında elbette ki bir ücret farkı bulunmaktadır. Bu fark kurum tarafından da kabul edilmekte ve kaliteli bir sonuç ortaya çıkacağına inanıldığı için özellikle tercih edilmektedir.

  • Portfolyo

Düzenli işgücü alımı için yapmış olduğunuz işleri bu alanda sergileyebilirsiniz. Portfolyonüzde geçmişte gerçekleştirilen ve önemli belirli süreli işlerinizi kurumlara gösterebilir ve daha fazla ücret talebinde bulunabilirsiniz. Özellikle de yapmış olduğunuz ödüllü işler ve globalde çalıştığınız firmalar, sizin freelance iş fiyatları (bağımsız uzman iş fiyatları) dahilinizde çok daha kapsayıcı bir etkiye sahip olacaktır.

  • İş Kalemleri

Kurumların bağımsız uzmandan ne istediği çok önemli bir husustur. Bu husus doğru anlaşılmalı ve bu isteklere tam anlamıyla cevap verilmelidir. O yüzden bağımsız uzmanlar belirli süreli işlerini teslim alırken doğru sorular sorarak tam bir bilgi akışı sağlamalıdır. Kurumlar tarafından bağımsız uzmanlardan özel istekler istenebilir ve bu yine aynı bütçe dahilinde olabilir. Tüm bu detayları öğrendikten sonra çalışılması çok daha fazla ek fayda sağlayacaktır.

  • Projenin Süresi

Bağımsız uzmanlardan istenen belirli süreli işin ne kadar süreceği de freelance iş fiyatlarını (bağımsız uzman iş fiyatlarını) doğrudan etkileyen bir etkendir. Bağımsız uzman olarak çalışanlar işin süresinin ne kadar süreceğini doğru analiz etmelidir. 1 gün süren işler ile 1 hafta süren işleri yakın fiyat aralıklarında ücret talep edilmemelidir. Aksi halde çok zor işleri çok daha düşük miktarlara yaparak kendinize zaman kaybı yaratmış olabilirsiniz.

  • Teslim Tarihi

Kurumların düzenli işgücü alımında dikkat ettikleri bir diğer ana husus da teslim tarihidir. Eğer sizden aciliyeti olan bir iş isteniyorsa bu işin fiyatını elbette ki daha yüksekte tutabilirsiniz. Çünkü bağımsız uzmanlar bu iş kapsamında daha hızlı çalışacak ve kendilerini çok daha fazla yoracaktır. İş aciliyetine ve teslim tarihinin uzunluğuna göre fiyatlandırmanız şekil almalı ve bu planlamanızı doğru bir şekilde yapmalısınız. Aksi taktirde istenen bütçelere ulaşamayabilir ve daha düşük rakamlar dahilinde çalışabilirsiniz. 

Icon