4941d15338f1c9e0acf6998a337c6589.png

Ortak Çalışma Alanı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Ortak çalışma alanı bağımsız uzman olarak çalışan ya da çalışmalarını bir ofis benzeri alanlarda tamamlamak isteyenler için oluşturulmuştur. Bu alanlarda kişilere bireysel olarak masa hizmeti, toplantı yapabilecekleri odalar ve de bireysel ikramlar sunulmaktadır. Bireysel anlamda çalışabileceğiniz gibi aynı zamanda ekibinizle de beraber ortak çalışma alanlarında bir alan kiralayabilirsiniz. Bu sayede hem ekonomik olarak çok daha rahat bir bütçeye sahip olacak hem de ortak alanların sağladığı avantajlardan faydalanabileceksiniz.

 Ortak Çalışma Alanı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Ortak çalışma alanı bağımsız uzman olarak çalışan ya da çalışmalarını bir ofis benzeri alanlarda tamamlamak isteyenler için oluşturulmuştur. Bu alanlarda kişilere bireysel olarak masa hizmeti, toplantı yapabilecekleri odalar ve de bireysel ikramlar sunulmaktadır. Bireysel anlamda çalışabileceğiniz gibi aynı zamanda ekibinizle de beraber ortak çalışma alanlarında bir alan kiralayabilirsiniz. Bu sayede hem ekonomik olarak çok daha rahat bir bütçeye sahip olacak hem de ortak alanların sağladığı avantajlardan faydalanabileceksiniz.

Ortak Çalışma Alanı Nedir?

Ortak çalışma alanı, değişen dünyanın akabinde ortaya çıkarak hayatımıza girmiştir. Coworking olarak da geçen bu alanlar, farklı meslek dallarına mensup bağımsız uzmanlar ya da kurumlar tarafından kullanılan ortak ofis alanlarıdır. Bu sayede hem ekonomik yönden bütçede olumlu yansımalar olmuş hem de ortak çalışma alanlarında sunulan toplantı salonları, sunum ekranları gibi hizmetlerin birçok kişi tarafından kullanılmasına imkan tanınmıştır.

Ortak Çalışma Alanları ve Avantajları

Ortak çalışma alanı çalışanlar için büyük imkanlar sunmaktadır. Bu alan içerisinde bulunan televizyonlar, masalar, toplantı odaları, sunum ekranları ve yazıcılar gibi daha birçok eşya ortak bir şekilde kullanılır. Ayrıca bu alan içerisinde yer alan çeşitli fikre ve yeteneğe sahip insanlardan işiniz hakkında da yardım alabilirsiniz. Son zamanlarda evinde çalışan ve verimsizlikten yakınan insanlar için bu Coworking alanlar ilaç gibi bir çözüm olmuştur. Ortak çalışma alanı özellikle de daha üretken olabilme açısından, yalnız ya da ekip olarak çalışanlara büyük bir ek fayda sağlamaktadır. Bu ortak çalışma alanı içerisinde daha güçlü bir sosyal yapıya sahip olacak, fikirlerinizi tartışırken yeni fikirlerden de öneriler alabileceksiniz.

Ortak Çalışma Alanı Önerileri

İstanbul’da ve Türkiye’nin birçok yerinde Coworking alanları çoğalmaya başlıyor. Özellikle de çalışanların refahını arttırmak ve daha verimli bir iş ortamı yaratmak için düzenlenen bu alanlar, çalışanların masa, toplantı odası ve hazır ofis gibi ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu sayede ekonomik olarak bir yol üretilmiş ve çalışanların sosyal bir yapı içerisinde, farklı fikirlere olanak tanıyan bir ortak çalışma alanında bulunmasına imkan tanınmıştır. Coworking alanları için öneriler aşağıdaki gibidir:

  • Workinton
  • Kolektif House
  • Bikahve
  • Urban Station

 

Workinton

Workinton içerisinde toplantı ofisleri, bireysel çalışma alanları ve daha nice imkanı barındıran bir Coworking alanıdır. İstanbul, Ankara gibi daha birçok lokasyonda çalışma imkanı bulabilir, ihtiyaçlarınıza göre çeşitlendirilen ortak çalışma alanı hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Uygun fiyatlarda sunulan bu hizmetler, tamamıyla şık tasarımların arasında bir ofis yapısıyla size sunulmaktadır.

Workinton’un bağımsız model üzerinde çalışan uzmanlar/freelancerlar için Workflex ile iş birliği bulunmaktadır. Üstelik bu iş birliği sonucu doğan fırsatlardan ( iki gün ücretsiz ve sonrası için de %10 indirim) Workflex bünyesine kayıt olarak yararlanabilirsiniz.  Daha detaylı bilgi almak için Workinton adresini ziyaret edebilir ya da iletişim numaralarından irtibata geçebilirsiniz.

 

Kolektif House

Kolektif House ortak çalışma alanları arasında en çok tercih edilenlerden birisidir. Bu tercih sebeplerinin arasında çalışanlar için çok çeşitli imkanlar sunuyor olması bulunmaktadır. Tek başınıza ya da belirli sayıdaki ekibiniz için Kolektif House bünyesinde rahatlıkla kendinize yer bulabilirsiniz. İnternet sitesinde de bu koşullar belirtilmiş olup, detayları seçtiğiniz daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kolektif House tek kişilik sabit masa modeli, tek başına çalışmaktan sıkılan ve bir ofis alanı isteyen kişiler için oluşturulmuştur. Bu alanda şahsınıza ait bir masaya sahip olabilir, ortak çalışma alanı içerisindeki ek faydalardan yararlanabilirsiniz. Ayrıca temizlik ve hijyen koşulları da Kolektif House tarafından düzenli aralıklarla sağlanmaktadır.

Kolektif House tek kişi haricinde olup ekip bazında çalışmak isteyenlere de hizmet sunmaktadır. Hazır ofis ve suites alanları hakkında detaylı bilgi alabilir ve bu alanlar için ekibinize yer ayırtabilirsiniz.

 

Bikahve

Bikahve’de diğer Coworking şekillerinde olduğu gibi çalışanlara çeşitli konumlarda ortamlar sunmaktadır. Hijyen ve temizlik kurallarına uyulduğu gibi, şık yapısı sayesinde sıklıkla tercih edilmektedir. Bu alanlarda tek başınıza size ayrılan sabit bir masada çalışabilir ya da ekibiniz ile çok daha prestijli bir ofis içinde kendinize yer bulabilirsiniz. Bikahve’nin ayrıcalıklarını daha iyi keşfedebilmek için internet adresinizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Urban Station

Urban Station Türkiye’de kafe-ofis tarzında çalışan lider ortak çalışma alanlarındandır. Gün içerisinde saatlik çalışma ücretleri bulunduğu gibi aynı zamanda belirli süreli kiralama bazında da çalışılmaktadır. Bu hizmetinin yanında çalışanlara ek olarak çay, bisküvi, meyve ve kahve gibi ikramları da bulunan Urban Station, bu hizmetleri ile sıklıkla tercih edilmekte.

Urban Station bünyesinde tek başınıza çalışabilir ya da ekibinizle kendinize daha kullanışlı bir alan sağlayabilirsiniz. Toplantı odaları da mevcut olup, bu alanlardan da belirli fiyat aralıkları dahilinde yararlanma imkanı tanınır. Hafta içi her gün 08:00-20:00 saatleri arasında İstanbul Maslak şubesinde çalışma imkanı sunulmaktadır. 

 

Coworking ile Normal Ofis Arasındaki Farklar Nelerdir?

Coworking, bireysel ya da ekip halinde çalışanlara bir ofis sahibi olmadan sunulan ortak çalışma alanıdır. Ofis içerisinde yer alan imkanlara sahip olan bu ortak çalışma alanı, genel olarak bağımsız uzman ya da büyük bütçeler harcamak istemeyen ekipler tarafından tercih edilmektedir.

Normal ofisler ise aylık olarak yüksek bütçeli kiralar ödeyen, içerisinde yer alan masaların, bilgisayarların ve tüm eşyaların satın alındığı çalışma alanlarıdır. Bu alanlar yalnızca o ekibe ait olduğu için istenildiği gibi düzenlemeler yapılsa bile ofis hazırlığı aşamasında harcanan para ve aylık olarak ödenen kira ve faturalar çok daha masraflı olmaktadır.

Bu sebeplerden dolayı günümüzde Coworking seçimi çok daha fazla tercih edilmekte ve gelişim gösteren çalışanlar ve ekipler tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Ofis tarzı içerisinde yer alan imkanların birçoğu bu ortak çalışma alanları içerisinde de yer almakta olup, temizlik ve fatura gibi oluşumlar alan sahibi tarafından karşılanmaktadır.

Icon